Řidič, který utekl od nehody, dostal 3,5 roku vězení

Kladno - Kladenský okresní soud potrestal Marka Cvernu, který loni v březnu havaroval u Knovíze a od nehody i zraněné spolujezdkyně utekl, 3,5 lety vězení. Přestože u soudu odmítl vypovídat, soudce Roman Lada považoval za dostatečné předložené důkazy o jeho vině.

„Jedná se o velmi závažný trestný čin, navíc obviněný neměl potíže se zákonem poprvé,“ uvedl ve zdůvodnění rozsudku Lada.

Státní zástupkyně byla s výší trestu spokojena, obhájce odsouzeného se na místě odvolal ke krajskému soudu.

Sedmadvacetiletý mladík s pověstí nenapravitelného řidiče byl obžalován z ublížení na zdraví, řízení bez řidičského průkazu, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Policie ho dopadla týden po útěku od nehody. Těžce zraněná mladá žena, která z vozu vypadla, strávila několik týdnů v nemocnici.

Kamarádka poškozené ženy už dříve vypověděla, že Cverna svou bývalou přítelkyni jen využíval, například ji prodával jako prostitutku na parkovišti v Rudné. Poškozenou označila za „děcko v těle dospělého“. Cverna byl nedávno podmíněně propuštěn z vazby. Už před časem si odpykal nepodmíněný trest deset měsíců za maření úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a za podílnictví. V záznamu trestů má také útok na veřejného činitele.