Kytarista kapely Tři sestry byl zavražděn

Kamenice - František Sahula, bývalý kytarista kapely Tři sestry a člen skupiny Synové výčepu, byl údajně zavražděn. Jeho tělo našli policisté v chatové oblasti u Kamenice na západě Prahy. Z vraždy hudebníka Františka Sahuly dnes policie obvinila dva mladíky ve věku 18 a 20 let. Za tento trestný čin jim hrozí 12 až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

Tělo kytaristy bylo podle nalezeno v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Sahula podle všeho přišel o život cizím zaviněním. Policie dnes potvrdila, že nalezená oběť je právě Sahula.

„Muže se zohaveným obličejem jsme našli mezi šestou a sedmou hodinou ranní. Teď musíme počkat na výsledky soudní pitvy, která proběhne příští týden,“ uvedla prý Blesku Soňa Budská ze středočeské policejní správy.

Hudebník měl údajně ve středu večer v kamenickém baru konflikt se třemi mladíky. Ti si pak na něj krátce po půlnoci počkali venku a dva z nich ho surově zbili a obrali ho o tisíc korun. Na následky vážných zranění pak Sahula zemřel. Pachatelé z místa utekli. Policie je ale už dnes obvinila.

O smrti Sahuly informovali také jeho přátelé z kapely Tři sestry. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši…“ píše se na stránkách

František Sahula působil od roku 1991 ve skupině František Sahula & Synové výčepu, hrál i se skupinou Tři sestry. Mimo jiné ho proslavil legendární videoklip Průša kapely Hagen Baden Lou Fanánka Hagena. Sahula v něm sehrál úchyla. Populární postavičku později využily i Tři Sestry na albu Průša se vrací.