Při nehodě na Písecku zahynul muž a tříměsíční dítě

Rakovice - Při dopravní nehodě tří aut, která se v noci na dnešek stala na Písecku, zahynul na místě čtyřiadvacetiletý muž a tříměsíční dítě. Sedmatřicetiletou ženu odvezla záchranka s těžkým zraněním do nemocnice, vážné zranění utrpěl ještě další člověk. Nehoda se stala po 21:00 ve směru od Čimelic na Písek.

Na místě havarovala tři auta. Nehodu pravděpodobně zavinil řidič osobního automobilu Peugeot 309, který se stal její první obětí. Náraz vymrštil z jeho auta ženu i s dítětem, které bylo v bezpečnostní sedačce. Při převozu do nemocnice miminko zemřelo.

„Na rovném přímém úseku vyjel řidič peugeotu z nezjištěné příčiny vlevo do protisměru. Zde se střetl s protijedoucím vozidlem Renault Megane,“ popsal policejní mluvčí. Pak se peugeot odrazil na druhé protijedoucí vozidlo Volvo V70, jeho řidič se pokusil zabránit střetu a vyjel do protisměru, manévr však nestihl.

Alkohol policie u řidičů nezjistila, škodu odhadla na 300.000 korun. Silnice byla uzavřena v celé šíři do půlnoci, dopravu řídily policejní hlídky.