Špidla se zapojil do přípravy kampaně ČSSD pro volby do Evropského parlamentu

Praha - Eurokomisař Vladimír Špidla se podle dnešního Práva zapojil do přípravy kampaně ČSSD pro volby do Evropského parlamentu, jež se budou konat příští rok. Podle deníku Špidla spolupracuje se speciálním volebním týmem, který v ČSSD vznikl a v jehož čele stojí někdejší člen vlády premiéra Miloše Zemana Karel Březina.

„Vznikl takzvaný tým pro evropské volby, ve kterém kromě mě jsou naši dva europoslanci Libor Rouček, Richard Falbr a další odborníci. Tento tým zahajuje svoji činnost,“ řekl Březina s tím, že příprava na eurovolby je nyní v „bodě nula“. Právě s Roučkem podle Práva Špidla spolupracuje.

O Špidlovi se spekuluje jako o možném lídrovi sociálnědemokratické volební kandidátky do europarlamentu. Špidla to zatím veřejně nepopřel, ale ani nepotvrdil. Mandát eurokomisaře vyprší Špidlovi na podzim příštího roku.

Vladimír Špidla byl v letech 2002 až 2004 předsedou vlády a v letech 2001 až 2004 šéfem ČSSD. Od roku 2004 je eurokomisařem pro zaměstnanost, sociální záležitosti a rovné příležitosti.