Policie ve vykradení kanceláře Petra Wolfa politický motiv nevidí

Ostrava - Čtvrteční vloupání do poslanecké kanceláře Petra Wolfa je podle kriminalistů spíše obyčejná krádež než politicky motivovaný zločin. Zástupce ředitele ostravské policie Radovan Vojta uvedl, že pracují na všech verzích, politický motiv je ale v pozadí. Neznámí zloději si odnesli notebook. Poslanec, který před několika týdny opustil ČSSD a její poslanecký klub, je nyní v zahraničí. Jeho manželka je přesvědčena, že zločin souvisí s politikou.

Zloději podle Hany Wolfové hledali dopisy lobbistů. „To je moje domněnka, co jiného by hledali v poslanecké kanceláři, kde nemáte pokladnu, peníze ani žádné cennosti,“ dodala. Zloději se do kanceláře vloupali okolo 19:00. Ukradením notebooku způsobili škodu okolo 35 tisíc korun. Další škodu způsobili poškozením dveří.

„Ve věci byly zahájeny úkony v trestním řízení pro trestný čin krádeže. Ostravští kriminalisté detailně ohledali a zadokumentovali místo činu. V současnosti probíhá intenzivní prověřování věci. Konkrétní pachatel zadržen nebyl,“ informovala tisková mluvčí ostravského městského ředitelství Gabriela Holčáková.

Kvůli výhružným esemeskám, které měly rodině chodit, nevyloučil Wolf možnost, že požádá o policejní ochranu. „Nejdříve jsme to nechtěli hrotit, ale v současné době už začínám o ochrance opravdu uvažovat,“ reagovala Hana Wolfová. Pokud dojdou policejní vyšetřovatelé k závěru, že nebezpečí opravdu hrozí, bude podle nich o ochraně rozhodnuto.

Petr Wolf opustil ČSSD a její poslanecký klub kvůli údajné špatné atmosféře ve straně. Koncem června navíc prohlásil, že se ho předseda strany Jiří Paroubek snažil při letošní volbě prezidenta republiky vydírat. Pokud prý nepodpoří ve volbě Jana Švejnara, zveřejní informace o nesrovnalostech při čerpání dotace ve firmě, kde poslanec působil.

Neznámí pachatelé vykradli kancelář poslance Wolfa.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod