Srážka dvou aut v Českých Velenicích: jeden mrtvý a čtyři zranění

České Velenice (Jindřichohradecko) - Nehoda, která se odehrála dnes časně ráno na začátku Českých Velenic na Jindřichohradecku, si vyžádala smrt a čtyři zranění. Při srážce se střetli devatenáctiletý řidič peugeotu z Českých Velenic a dvaatřicetiletá řidička Škody Forman, která vezla noviny. Žena srážku nepřežila, čtyři členové posádky protijedoucího auta utrpěli zranění.

„Jde o dvě těžká a dvě lehká zranění,“ uvedl mluvčí jihočeské policie. Nehoda se stala krátce po 05:00 pár desítek metrů od benzinové čerpací stanice. Srážku podle policie zavinil nejspíš mladík za volantem peugeotu. „Při projíždění pravotočivé zatáčky vjel ve směru od Suchdola nad Lužnicí na pravou krajnici, strhl řízení vlevo, na mokré vozovce dostal smyk a střetl se s protijedoucím osobním automobilem Škoda Forman,“ dodal policejní mluvčí.

Šéf jihočeské záchranné služby Marek Slabý uvedl, že řidička podlehla mnohočetným poraněním. Ve druhém autě cestovali čtyři mladí muži, všichni do 25 let. „Utrpěli středně těžká poranění hlavy, trupu a končetin. Transportováni byli na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice,“ dodal Slabý.