Na silnici Brno-Svitavy dnes začala uzavírka, potrvá do září

Sebranice (Blanensko) - Řidiči na důležité státní silnici I/43 mezi Brnem a Svitavami musejí až do září počítat se zdržením v Sebranicích na Blanensku. Dělníci dnes v obci začali se stavbou, kvůli které je silnice ve směru na Svitavy uzavřená. Šoféry čeká objížďka, řekla dnes blanenská policejní mluvčí.

V Sebranicích zůstává v provozu jeden pruh pro dopravu směrem na Brno, který povede přes staveniště. Silnice je ale průjezdná jen se zvýšenou opatrností, upozornila mluvčí. Objížďka vede automobilisty přes Svitávku, Míchov a Podolí na kruhový objezd do Letovic.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic je důvodem k uzavírce oprava inženýrských sítí. Vzniknou také nové odbočovací pruhy do průmyslové zóny, autobusová zastávka a veřejné osvětlení. Stavebníci chtějí vše stihnout do 9. září, uvedla mluvčí.

Silnice I/43 je pověstná častými dopravními zácpami a dlouhými kolonami pomalu jedoucích aut. Dva pruhy již dávno nestačí počtu řidičů, kteří cestují mezi Brnem a východními Čechami. Plánovaná výstavba nové rychlostní silnice se odkládá kvůli protestům ekologů a sporům o její trasu.

Řidiči považují svitavskou výpadovku za jihomoravskou „silnici smrti“, nehody jsou tam prakticky na denním pořádku, a to i v Sebranicích a blízkém okolí. Letos v únoru tam zemřeli dva důchodci po střetu dvou osobních aut. V květnu si vyžádala lidský život srážka kamionu a osobního auta.

Vydáno pod