Silničáři kvůli uzavírce Lanového mostu omezí práce na silnicích

Praha - Kvůli uzavírce Lanového mostu omezí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) práce na hlavních příjezdových trasách. ŘSD nařídilo dodavatelským firmám, aby nedělaly žádné práce, které by mohly omezit provoz, uvedl mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Lanový most bude uzavřen kvůli opravám od čtvrtečních 23:00 do nedělní půlnoci a očekává se tam kolaps dopravy.

„Vyšli jsme vstříc žádosti TSK a stavební práce po tuto dobu omezíme na minimum. Chceme tak zajistit co nejlepší plynulost dopravy v okolí hlavního města,“ uvedl generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík. Mrázek dodal, že ŘSD slíbilo upustit například od výměny svodidel nebo sekání trávy. Tedy akcí, které by omezily dopravu do jednoho jízdního pruhu. Podle Mrázka nejsou na silnicích v okolí Prahy žádné velké stavby.

„Podobně již v minulých dnech zareagovala i TSK, když zastavila opravu povrchu Průmyslové ulice v úseku Poděbradská - přemostění přes Rokytku“, dodal Mrázek.

##GMAP:179:Neprůjezdný Lanový most##  

Lanový most se kvůli poškození opravuje od 9. srpna. Most dělníci provizorně zabezpečili. Ve směru na Prahu 9 byl zakázán vjezd nákladním automobilům nad šest tun, osobní automobily musí dodržovat sníženou rychlost. Kvůli přesnosti oprav TSK most ve čtvrtek úplně uzavře. Objízdná trasa povede v obou směrech přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Ve směru na Prahu 9 tak kamiony budou sjíždět z Jižní spojky před Lanovým mostem na Švehlovu. Ve směru na Prahu 5 pak z Jižní spojky odbočí na Štěrboholskou radiálu. Mrázek předpokládá, že tuto trasu zahltí nákladní automobily. Řidičům osobních aut proto doporučuje, aby využili jiné cesty. Vlaky Českých drah pod mostem projíždějí maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině.

Od pondělí 25. srpna bude most ve směru na Prahu 5 průjezdný bez omezení, ve směru na Prahu 9 bude omezen vjezd pro nákladní automobily nad šest tun. Pro ně bude zachována objízdná trasa přes Švehlovu a Průmyslovou ulici. Pro osobní auta bude ve směru na Prahu 9 omezena rychlost na 30 kilometrů v hodině. TSK předpokládá ukončení prací 31. srpna.

Nákladní automobily nad šest tun nesmí vjíždět na Lanový most u Mitasky na Jižní spojce.
Zdroj: ČT24