Na Příbramsku lidé zastavili autobus, jeho řidič prý byl opilý

Zalužany (Příbramsko) -  Opilý byl podle cestujících řidič autobusu, který jel v neděli z Písku do Prahy. V Zalužanech ho proto vyzvali, aby zastavil a přivolali policii. Muž se ale zkoušce na alkohol odmítl podrobit. Na místě přišel o řidičský průkaz, sdělila dnes příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

Cestující podle ní z řidiče cítili alkohol. Autobus prý kličkoval po silnici, jízda v něm se proto lidem zdála velmi nebezpečná. Přivolaní policisté chtěli řidiče podrobit dechové zkoušce na zjištění alkoholu, tu však muž odmítl a posléze odmítl dát krev nebo moč. Pracovník Městského úřadu Příbram mu proto zadržel řidičský průkaz. Okolnosti případu policie stále vyšetřuje. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a z obecného ohrožení.

Opilého řidiče autobusu zatkla v sobotu policie v Jaroměři na Náchodsku. U muže, který řídil prázdný autobus, zjistili policisté 2,33 promile alkoholu. Během své jízdy způsobil dopravní nehodu, při které vznikla na osobním vozidle a autobusu škoda 7000 korun.

V červenci policie zadržela zcela opilého řidiče autobusu, který vezl cestující z Brna do nedalekých Moravan. Na nebezpečnou jízdu autobusu upozornili cestující prostřednictvím linky 158. Policisté řidiči detekčním přístrojem naměřili 3,32 promile alkoholu v dechu. Muž skončil v policejní cele, za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení.