Muž, který na internetu nabízel prezidentův kyčelní kloub, dostal od Klause milost

Praha - Prezident Václav Klaus udělil milost muži, kterého policie prověřovala v souvislosti s tím, že nabízel v internetové dražbě k prodeji údajný Klausův kyčelní kloub. Prezident nařídil, aby policisté nezahajovali trestní stíhání. Prezidentův kyčelní kloub byl na konci června nabízen za vyvolávací cenu 35 000 korun na českém aukčním portálu Aukro.cz.

Podle nemocnice Na Bulovce, kde si Klaus počátkem června nechal kloub vyoperovat, ale není možné, že by kloub někdo získal a nabízel ho k prodeji. Nemocnice tvrdí, že s kloubem prezidenta zacházela standardně jako s každým jiným, zlikvidovala jej. V inzerátu přitom jeho autor nabízel prezidentův konzervovaný kloub, který je možné dlouhodobě vystavovat na světle bez poškození.

Nabídka na internetu visela jen půl dne, potom jej pracovníci serveru smazali. Důvodem bylo hrubé porušení pravidel obchodování na internetové aukci, ve které je zakázáno obchodovat s lidskými nebo zvířecími orgány. Podle odborníků v oblasti médií se autor inzerátu pokusil o recesi.

Vydáno pod