Ve Fulneku se srazil kamion s autem a autobusem, na místě dva zranění

Fulnek (Novojičínsko) - Dnes ráno se ve Fulneku na Novojičínsku srazilo osobní a nákladní auto s autobus. Při nehodě byly zraněny tři ženy, jednu z nich převezl s těžkým zraněním vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Lehká zranění utrpělo také pět školáků, kteří cestovali autobusem. Místo nehody odklízeli celé dopoledne hasiči a policisté, silnici zprovoznili po poledni. Sdělil to Zbyněk Tomšík z novojičínské policie.

Nehoda se stala kolem 07:30 na hlavním silničním tahu na Ostravu. Způsobil ji řidič mercedesu, který nedal přednost zprava kamionu jedoucímu od Ostravy. Do kolize se po střetu dostal ještě linkový autobus, ve kterém cestovalo na pět desítek dětí se svými matkami. Při nehodě vznikla škoda za milion korun.

Těžké zranění utrpěla čtyřiačtyřicetiletá spolujezdkyně z mercedesu, hasiči ji museli z vozu vyprošťovat asi 20 minut. Žena měla poraněnou hlavu, možná i mozek. Řidič osobního auta byl sice v šoku, ale vyvázl bez zranění. Lehčí poranění horních končetin utrpěly dvě ženy v autobuse. Pět lehce zraněných dětí si stěžovalo na bolesti hlavy a břicha, jedno dítě mělo akutní stresovou reakci, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

##GMAP:292:Nehoda ve Fulneku##  

Vážná dopravní nehoda se dnes ráno stala také v Doubravě na Karvinsku. Před 07:30 se tam čelně srazil osobní automobil s autobusem. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla byl zaklíněn ve vraku a vyprošťovat jej museli hasiči. Muž utrpěl vážná poranění rukou i nohou a hlavy, vyloučit nebylo možno vnitřní poranění břicha. Také on byl převezen vrtulníkem do ostravské fakultní nemocnice.