Policisté našli čtvrté tělo, domnělý vrah Postl ale v nemocnici zemřel

Ústí nad Labem - Policisté objasnili sérii vražd, která se odehrála minulý týden v Severočeském kraji. Zprvu se jednalo o tři od sebe oddělené případy, v průběhu vyšetřování se ale zjistilo, že mají stejného pachatele. K sérii přibyla ještě čtvrtá oběť, tělo teplického podnikatele Karla Diviše našli policisté v lese poblíž Milešovky. Roman Postl ale dnes v nemocnici zemřel, u soudu tak skončí jen 25letý muž z Teplic, který Postlovi pomáhal. Kriminalisté jsou přesvědčeni, že zabíjeli pro peníze. Oba totiž brali drogy.

Roman Postl má zřejmě na svědomí obsluhu čerpací stanice, vietnamského zaměstnance herny, zasahujícího policistu a pokus o vraždu svědka. Dodatečně se zjistilo, že má na svědomí i vraždu podnikatele Karla Diviše z Teplic. Ten byl zcela náhodnou obětí, protože Postl potřeboval jeho auto a Diviš byl první, kdo mu zastavil. Pachatel byl podle všeho závislý na drogách. Na vraždách měl podíl ještě další pětadvacetiletý mladík z Teplicka, jeho účast je předmětem šetření. Automobil, kterým podnikatel minulé pondělí jel, policisté v sobotu našli v bývalém lomu u Oseka na Teplicku.

Devětatřicetiletý obviněný Postl dnes podlehl zraněním, několik dní ležel v nemocnici. V Chomutově ho postřelili zasahující policisté. Ještě před smrtí byl obviněn z úterní vraždy čerpadláře v Ústí nad Labem a ze středeční dvojnásobné vraždy Vietnamce a policisty a z pokusu o vraždu svědka, který v Chomutově přivolal policii. Policie už také obvinila údajného komplice, který měl Postlovi pomáhat, a poslala ho do vazby.

Vyšetřovatelé také teď řeší, jak se Postl dostal ke střelné zbrani. Podle jeho vlastní výpovědi ji koupil před několika dny od neznámého Jugoslávce. Postl byl v roce 1998 odsouzen na 13 let za vraždu, letos byl ale za dobré chování předčasně propuštěn.