Policie obvinila řidiče za nehodu na přejezdu, při které zemřeli dva lidé

Bezděčín (Mladoboleslavsko) - Z obecného ohrožení byl policií obviněn sedmadvacetiletý řidič nákladního vozu, který se na začátku června srazil na přejezdu v Bezděčíně s motorovým vlakem. Měl totiž při nehodě, která stála život jeho dva spolujezdce, v krvi 1,26 promile alkoholu, uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Tragická nehoda se stala v noci na 3. června na železničním přejezdu se světelnou signalizací, která byla podle Drážní inspekce v době nehody v provozu. Ve vlaku, který po srážce vykolejil, cestovalo asi 25 lidí, dva z nich a strojvedoucí utrpěli lehká zranění.

Z posádky nákladního vozu byl řidič jediný, který přežil. Jeho dva spolujezdci byli na místě mrtví. Řidiče záchranáři dvě hodiny vyprošťovali z vraku kabiny, utrpěl mnohočetná poranění. Z následného rozboru krve podle Mareše vyplynulo, že muž byl pod vlivem alkoholu. Zkouška stanovila hodnotu 1,26 promile.

Policisté ho proto obvinili z trestného činu obecného ohrožení. Za ten může jít do vězení až na pět let. Řidič je stíhán na svobodě a policie nehodu stále vyšetřuje.