Werner Hauptmann z ODS se stal primátorem Karlových Varů

Karlovy Vary - Novým primátorem Karlových Varů se stal Werner Hauptmann z ODS. Při dnešním jednání zastupitelstva dostal 27 hlasů z osmatřiceti možných. Pro Hauptmanna byla většina z členů vládnoucí městské koalice ODS, ČSSD a SZ a podpořila ho rovněž část opozice z KSČM. Hauptmann vystřídal Veroniku Vlkovou z ODS, která na funkci primátorky rezignovala v pátek.

Opoziční zastupitel Jiří Kotek z SNK-ED se ještě před volbou podivil nad tím, že na dnešní zastupitelstvo nepřišla bývalá primátorka Veronika Vlková. Současně navrhl tajnou volbu primátora a jeho návrh prošel. Jako kandidáta na primátora pak navrhl náměstka primátorky Petra Keřku z ODS. Keřka ale návrh nepřijal. Uvedl, že pro tuto funkci nemá prozatím některé předpoklady a není člověk, který by se dral dopředu.

Další člen opozice Petr Kulhánek za Karlovarskou občanskou alternativu uvedl, že rezignace primátorky Vlkové a volba nového primátora je vnitrostranickým bojem ODS. Zvítězilo křídlo ODS, které nehodláme podporovat, řekl Kulhánek. „Proto jsme se volby neúčastnili,“ poznamenal.

Martin Zeman z ČSSD prohlásil, že si velmi váží primátorky, když dokázala upřednostnit rodinu před kariérou. „Nepodařilo se jí zajistit hlídání dětí, a proto jim dala přednost. To spíše zaslouží ocenění,“ uvedl Zeman.

„Nabízím otevřenost, komunikativnost a práci v týmu“

Hauptmann ve svém projevu před volbou uvedl, že jako člen ODS cítí potřebu pracovat na tom, aby se zkvalitnila komunikace směrem k veřejnosti i do řad zastupitelstva.

„Nabízím otevřenost, komunikativnost a práci v týmu. Jsem přesvědčený, že jsem svou práci vždy vykonával zodpovědně. Nevyhýbám se ani komunikaci s opozicí. Mám v hlavě řadu věcí, o nichž hodlám co nejdříve s kolegy na radnici debatovat. Musíme za lidmi do terénu. Dovedu si představit například primátorské dny,“ konstatoval Hauptmann.

Werner Hauptmann se narodil 14. února 1968. Je ženatý, je otcem dvou dětí, čtyřletého Filipa a jedenáctiletého Denise. Má vysokoškolské vzdělání ekonomického směru. V uplynulých letech působil například v různých funkcích v karlovarském Grandhotelu Pupp. Od roku 2001 pracuje na Krajském úřadu Karlovarského kraje. Nejdříve tady zastával pozici vedoucího odboru kanceláře hejtmana a od března roku 2006 se stal zástupcem Karlovarského kraje při Evropské unii v Bruselu.

Vlková snad odešla kvůli sporům v ODS

Veronika Vlková rezignovala oficiálně z rodinných důvodů, spekuluje se ale o tom, že odešla kvůli dlouhotrvajícím sporům ve své straně. Vlková strávila ve funkci více než dva roky. Největší kritiku utržila za to, že podporovala stavbu multifunkční haly.

Letos v srpnu dostala rodina Vlkové sérii výhružných dopisů. Zda i to mohlo být důvodem k odstoupení, ale není jasné. Po odchodu z postu se chce Vlková věnovat právní praxi.