Místy se na silnicích stále vyskytuje zledovatělý sníh

Hradec Králové/Pardubice- Vrstva uježděného sněhu stále komplikuje jízdu motoristům v horských oblastech Královéhradeckého kraje. Například v Orlických horách je sníh na silnicích místy zledovatělý, v některých úsecích Rychnovska dnes hrozí také nebezpečí lokálních námraz. Podobná situace je i na vedlejších silnicích v Pardubickém kraji, které místy pokrývá zledovatělá vrstva sněhu ošetřená posypem nebo rozbředlý sníh.

V Královéhradeckém kraji se dnes ráno teploty pohybovaly převážně nad bodem mrazu, silnice I. třídy i komunikace v nižších oblastech jsou mokré. Na menších silnicích v některých okresech zůstává vrstva rozbředlého sněhu. Na komunikacích Náchodska leží místy zbytky sněhu po pluhování.

Zledovatělý sníh se místy vyskytuje na Hlinecku. Ujetá vrstva krytá posypem zůstává na Litomyšlsku a Žamberecku. Rozbředlý sníh by měli motoristé očekávat na Orlickoústecku, Svitavsku a v regionu Moravské Třebové. V regionu Železných hor napadl poprašek nového sněhu. Hlavní tahy jsou většinou holé a sjízdné bez omezení.

Vydáno pod