Řidič srazil u Ostravy dva lidi a od nehody ujel

Ostrava - Dva lidi srazil dnes ráno v Šenově nedaleko Ostravy neznámý řidič. Cyklistka zemřela na místě a chodec utrpěl těžká zranění. Řidič z místa ujel a nyní po něm pátrá frýdecko-místecká policie, informoval mluvčí Ivan Žurovec.

Původně sanitka záchranné služby vyjížděla dnes po šesté hodině pouze ke sraženému chodci. Zdravotníci až na místě o něco dál našli i sraženou cyklistku. „Řidič automobilu, jenž srazil dva lidi, cyklistku a chodce, z místa nehody ujel, aniž by se pokusil poskytnout postiženým nezbytnou pomoc,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policisté několik hodin po nehodě našli u přehrady ve Větřkovicích na Novojičínsku odstavené auto. Je pravděpodobné, že jde o vůz z nehody. „Majitele se nám ještě nepodařilo kontaktovat. Zatím není žádná konkrétní podezřelá osoba,“ řekl Žurovec.

Humpl doplnil, že žena středního věku, která v době nehody byla v práci a rozvážela noviny, utrpěla při kolizi devastující poranění obličeje, zranění břicha, nohou a patrně také mozku. „Zraněný chodec byl při vědomí. Při nehodě utrpěl středně těžké až těžké poranění hrudníku,“ řekl Humpl s tím, že nyní je muž v péči lékařů havířovské nemocnice.