Policie dopadla řidiče, který srazil u Ostravy dva lidi

Ostrava - Policisté dopadli muže, kterého podezírají z toho, že v pondělí v Šenově u Ostravy osobním vozem srazil dva lidi. Jedenačtyřicetiletá žena, která utrpěla těžká zranění, na místě zemřela. Řidič z místa ujel a nikomu neposkytl pomoc. "Jediným podezřelým je mladý muž, který je zároveň majitelem vozu," řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Policie muže našla v nemocnici, kde je hospitalizován. Podle Žurovce zatím není možné upřesnit, z jakých důvodů je řidič v péči lékařů. „Zatím nám personál neumožnil podezřelého vyslechnout. Uděláme to, jakmile to jeho zdravotní stav umožní,“ uvedl Žurovec.

Nehoda se stala v pondělí ráno v zastavěné části Šenova. Auto nejprve srazilo čtyřiadvacetiletého chodce. Poté vůz přejel do protisměru, kde čelně narazil do jednačtyřicetileté cyklistky. Odhodil ji deset metrů před sebe na pravou stranu. Žena na místě zemřela, mladý muž utrpěl těžká poranění.

Několik hodin po nehodě policisté na Novojičínsku našli odstavené auto. Je pravděpodobné, že šlo o vůz z nehody. Auto stálo u přehrady ve Větřkovicích a podle kriminalistů byla jeho přední část ve vodě. Našla ho hlídka městských strážníků z Kopřivnice. Kriminalisté jej prozkoumali a odebrali stopy.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl už dříve uvedl, že sražená žena, která v době nehody byla v práci a rozvážela noviny, utrpěla při kolizi devastující poranění obličeje, zranění břicha, nohou a patrně také mozku. „Zraněný chodec byl při vědomí. Při nehodě utrpěl středně těžké až těžké poranění hrudníku,“ řekl s tím, že nejprve byl muž v péči lékařů havířovské nemocnice. Později si jeho zdravotní stav vyžádal převoz do ostravské fakultní nemocnice.