Policie zadržela v Plzni distributory heroinu

Plzeň - Plzeňští policisté zatkli tři muže, podezřelé z příslušnosti k organizované skupině distributorů heroinu. Zhruba dvacetileté Vietnamce dnes obvinili z trestného činu distribuce omamných a psychotropních látek. Podle plzeňské policie patří skupina k těm větším, které v regionu působí. Akce by měla pokračovat zatýkáním dalších členů.

Jeden ze zasahujících policistů uvedl, že přímo u zadržených žádnou drogu neobjevili. Dotyční prý stačili heroin spolknout. Kvůli policejním kontrolám totiž distributoři často přenášejí drogu v ústech. Heroin vkládají do malých pytlíčků a formují do kuličky o velikosti korálku.

Za několik měsíců, co policisté skupinu sledovali, distribuovala okolo půl kilogramu heroinu. Asiaté údajně v Plzni drogu prodávali koncovým odběratelům. Všichni tři zadržení mají povolení k pobytu v České republice. Policisté předpokládají, že i ostatní členové gangu pocházejí ze stejné komunity.

Za poslední měsíce se podle kriminalistů drogový trh v Plzni velmi rozrostl. Navýšil se počet narkomanů, heroin se stává žádanou drogou a obchodují s ním hlavně cizinci. Policie podobným způsobem zadržela v minulosti už několik občanů vietnamské národnosti a v létě občana Makedonie.