V některých horských oblastech komplikuje dopravu nový sníh

Zlín/Hradec Králové - V horských oblastech Valašska pokrývá silnice až dvoucentimetrová vrstva nového sněhu. Ostatní vozovky na Vsetínsku jsou mokré a chemicky ošetřené. Viditelnost je však snížena vlivem srážek, místy padá déšť se sněhem. Na horských silnicích v Královéhradeckém kraji leží vrstva uježděného sněhu, všechny komunikace jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné. Na většině území kraje mrholí či prší a teploty se pohybují několik stupňů Celsia nad bodem mrazu, informují silničáři.

Dešťové přeháňky komplikují život také motoristům na Zlínsku. Tamní cesty jsou mokré po chemickém ošetření, kvůli snížené viditelnosti silničáři nabádají řidiče k obezřetné jízdě. Na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku jsou komunikace holé a sjízdné bez omezení. Teplota ve Zlínském kraji se dnes ráno pohybuje mezi minus jedním a plus dvěma stupni Celsia.

Na horské silnici mezi Temným Dolem a Pomezními Boudami na Trutnovsku leží do dvou centimetrů sněhu, uježděná sněhová vrstva do tří centimetrů je také na některých komunikacích na Rychnovsku.

Silnice v nižších polohách jsou vlhké a sjízdné bez omezení, podle meteorologů by denní teploty mohly vystoupat až na osm stupňů Celsia, během dne bude oblačno s občasným deštěm, na horách může padat déšť se sněhem.

Vydáno pod