Opilý muž hrozil zastřelením pěti policistů

Plzeň - Dvaatřicetiletý zaměstnanec plzeňské nemocnice v úterý večer v podnapilém stavu pohrozil, že hodlá do konce roku zastřelit pět policistů. Výhružnou zprávu zavolal na tísňovou linku 158 s tím, že je ozbrojen. Ještě v noci na dnešek se ho podařilo vypátrat v jeho bydlišti, kde byl zadržen. Kromě podnapilého stavu mohlo muže vést k výhružkám také policejní oznámení. Informaci uvedla krajská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Podle informace mluvčí mohl být důvodem jeho chování dopis od policie, kde je sanitářovi vyměřena náhrada bolestného za ublížení na zdraví. V minulosti byl totiž stíhán za útok na veřejného činitele. 

Speciální vyšetřovací tým zjistil, že se telefonovalo z fakultní nemocnice v Plzni a volajícím byl jeden ze zaměstnanců nemocnice. Podle administrátora Miloše Nováka však opilý sanitář nebyl v době incidentu ve výkonu služby. Po hádce se svými spolupracovníky přišel k telefonu a telefonátem na tísňovou linku pohrozil zabitím veřejných činitelů. Policejní jednotky v neprůstřelných vestách prohledali celý areál nemocnice, avšak střelnou zbraň nenašli. 

Autor oznámení mezitím opustil nemocnici. V místě bydliště byl však dopaden. „Došlo k potyčce, protože se podezřelý bránil zatčení. Poté, co byl přemožen, skončil v cele. V krvi měl přibližně 0,6 promile alkoholu. Vyšetřování případu dále pokračuje,“ dodala Číhová. V současné době je muž zadržen ve vazbě. Za neuvážený čin mu hrozí až 2 roky odnětí svobody.