Železniční koridor blokoval v Ústí požár vagonu, vlaky nabraly zpoždění

Praha - Hořící vagon v železničním uzlu Ústí nad Labem dnes dopoledne krátce před jedenáctou hodinou uzavřel hlavní železniční koridor do Německa, uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Halla. Kvůli zásahu hasičů musela SŽDC na více než hodinu vypnout proud v trolejích. Ve stanici nebo těsně před ní uvízla zhruba desítka osobních i expresních vlaků, dopravu se tam podařilo obnovit až ve 12:05.

Požár zachvátil jídelní vůz maďarských železnic v soupravě mezinárodního vlaku Hungaria z Berlína do Budapešti. Podle Kubaly bude příčina předmětem vyšetřování, předběžné závěry hovoří o technické závadě zřejmě na topení. Vagon hasiči odtáhli mimo nádraží. Halla uvedl, že železniční uzel musela SŽDC zcela uzavřít a vypnout proud v trolejích, takže mezinárodní vlaky neprojely v žádném směru.

Mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan řekl, že ve voze hořely kabely. Oheň se podařilo zlikvidovat drážním hasičům. Podle Radka Joklíka z tiskového oddělení ČD je nejpravděpodobnější příčinou požáru technická závada. Dodal, že vagon nepatří Českým drahám.

Vlak Hungaria zatím zůstává v Ústí nad Labem.

Vydáno pod