Dělnická strana bude v Kopřivnici demonstrovat proti propouštění

Kopřivnice (Novojičínsko) - Dělnická strana (DS) připravuje na sobotu v Kopřivnici na Novojičínsku demonstraci proti nezaměstnanosti a za sociální jistoty. Protest má být reakcí na propouštění v místní Tatře Kopřivnice. Vedoucí odboru vzdělávání a vnějších vztahů kopřivnické radnice Petr Gregor řekl, že akce je ohlášená a podle organizátorů by se jí mělo účastnit zhruba 150 lidí.

Město hodlá celou akci v centru Kopřivnice sledovat. V místě dění se chce pohybovat i starosta Josef Jalůvka. „Policie přijala veškerá opatření tak, aby zabránila případným střetům jakýchkoliv účastníků této demonstrace. Policisté budou připraveni zakročit v případě narušení veřejného pořádku, jinak celou situaci budou monitorovat. V pohotovosti budou novojičínští policisté,“ oznámila dnes mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková-Šálková.

Společnost Tatra Kopřivnice se k demonstraci vyjadřovat nebude. „Tatra se nezapojuje do jakýchkoliv politických věcí, nespojuje se s žádným politickým hnutím, ani žádné nepodporuje, a tudíž se k těmto aktivitám Dělnické strany nebude vyjadřovat,“ dodal mluvčí Tatry Vladimír Bystrov. Kopřivnická automobilka začne kvůli hospodářské krizi propouštět koncem ledna. O práci má přijít 569 zaměstnanců. Od loňského pololetí do konce letošního března tak firmu opustí 1400 zaměstnanců.

Krajně pravicové Dělnické straně hrozí zánik. Vláda se usnesla, že požádá Nejvyšší správní soud o její rozpuštění. Vyhověla tak žádosti ministra vnitra Ivana Langera (ODS), který stranu označil za extremistickou. Proslula především demonstracemi kvůli litvínovskému sídlišti Janov, které skončily otevřenými střety s policií.

Vydáno pod