V Karlových Varech začala oprava Sokolovské ulice

Karlovy Vary - V Karlových Varech začali s rekonstrukcí jedné z nejvytíženějších ulic ve městě. Až do konce července tam musí řidiči počítat s řadou dopravních omezení. Velké opravy začaly ve Varech už loni a budou pokračovat dalších pět let.

Sokolovská ulice v Karlových Varech byla dlouho nejdůležitější dopravní tepnou. Většinu aut z ní vloni odvedl dokončený průtah městem, radnice proto rozhodla o její rekonstrukci.

Podle primátora Karlových Varů Wernera Hauptmanna byla oprava ulice velice nutná, protože tam nebyly vyhovující podmínky pro dopravu.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

„V současnosti probíhá odstraňování původních povrchů, to jsou vlastně práce, který jsou v tomto počasí reálné provádět,“ řekl hlavní stavbyvedoucí SSŽ Karlovy Vary Michal Sakař.

Velké opravy důležitých silnic ve městě začaly už loni. I letos kvůli tomu čekají na řidiče uzavírky a objíždky. V případě Sokolovské ulice omezení výrazně komplikuje i městskou hromadnou dopravu, 70 procent všech spojů jezdí po odklonových trasách.

Nově opravená silnice má být bezpečnější. Zúžená vozovka donutí řidiče zpomalit, staví se kruhové objezdy, nové přechody pro chodce, ale zároveň ubývají parkovací místa. Sokolovská ulice bude mít charakter obchodně-správní promenády.

Karlovy Vary za posledních 10 let investovaly do silničních projektů téměř 3 miliardy korun. Dopravě ulevil velký kruhový objezd nebo nový most přes Ohři. Město teď chystá opravy silnic i v dalších karlovarských čtvrtích. Do pěti let pak přijde na řadu i rekonstrukce důležitého Chebského mostu přes řeku Ohři.