Při srážce vlaků se v Berlíně zranilo 24 lidí

Berlín - Večerní srážka dvou vlaků si v Berlíně vyžádala nejméně 24 zraněných, pět z nich těžce. Regionální expres tam narazil do stojícího nákladního vlaku, obě soupravy se do sebe zaklínily a vykolejily. Příčina nehody zatím není známa a vyšetřuje se. Regionální vlak, který přijížděl do německého hlavního města ze severoněmeckého Stralsundu, najel nedaleko nádraží Karow v berlínské čtvrti Pankow do čekajícího nákladního vlaku ve čtvrtek před půl jedenáctou. Havárie se stala asi 300 metrů od stanice. Na místě zasahovalo na 150 hasičů a záchranářů.

Při nehodě se těžce zranil i strojvůdce vlaku, jehož kategorie odpovídá českému spěšnému vlaku. Hasiči ho museli z kabiny vyprostit. První vagon vlaku, v němž v době nehody prý ale neseděli žádní cestující, se po nárazu zaklínil do vozu nákladního vlaku a vykolejil. Nákladní vlak převážel mimo jiné cisterny s hořlavým zkapalněným plynem, ke vznícení však naštěstí nedošlo. Podle mluvčího německé policie Jense Schobranskiho tak mohlo neštěstí dopadnout ještě mnohem hůř. Zraněné cestující rozvezly sanitky do blízkých nemocnic.

Záchranné a odklízecí práce pokračovaly přes noc a podle mluvčí drah potrvají do dnešního odpoledne. Doprava byla v místě nehody přerušena, a vlaky, které stanicí Karow projíždějí, proto byly odkloněny. Přes část Berlína musejí zatím někteří cestující přejet městskou dráhou a na svůj vlak potom přesednout.

Telefonát Hany Scharffové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod