O víkendu se staly dvě nehody na přejezdech

Praha – Hned dvě nehody zkomplikovaly o víkendu cestování na silnicích i železnicích. V sobotu odpoledne narazil vlak do auta na přejezdu v Písku, další řidič vjel pod kola vlaku v neděli dopoledne. Obě srážky skončily zraněním řidiče. Celkem se o víkendu při nehodách na českých silnicích zranilo 114 lidí, z nich 22 těžce. Čtyři lidé při haváriích zahynuli, tři z nich zemřeli v neděli.

V Písku poblíž židovského hřbitova zachytil v sobotu odpoledne osobní vlak auto, které přejíždělo přes přejezd. Řidič vozu utrpěl lehčí zranění. V autě cestoval sám. Příčinu nehody vyšetřuje policie i drážní inspekce, řekla jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková. Nehoda se stala po 16. hodině na trati z Písku do Zdic. Souprava údajně na přejezdu chráněném světly bez závor vrazila do přední části auta, které odhodila. Ve vlaku cestovalo sedm lidí, podle mluvčí nebyl nikdo z nich zraněn.

Těžkým zraněním skončila v neděli dopoledne srážka osobního auta s vlakem na přejezdu v Českých Budějovicích. Řidič zřejmě nerespektoval zvukové a světelné zařízení u přejezdu a s vozidlem vjel na koleje ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní vlak. Při srážce utrpěl vážná poranění, nikdo další zraněn nebyl, řekla mluvčí Jana Kameníková.

Provoz na trati se podařilo obnovit zhruba po dvou hodinách. Nehoda se stala před 11. hodinou v ulici J. Hůlky na trati z Českých Budějovic do Kájova. Proč k ní došlo, vyšetřují policisté spolu s pracovníky Regionálního inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy Plzeň.