Panel ze stavby na Plzeňsku zavalil dva dělníky

Březín - Panel, který se uvolnil z jeřábu, zavalil dnes v bývalém areálu zemědělského družstva na severním Plzeňsku dva lidi. Asi pětatřicetiletý muž zemřel na místě, další zhruba stejně starý, přišel o nohu. Podle tamních obyvatel všichni věděli o havarijním stavu objektu, ale přesto se v něm dále vyrábělo. Příčinu neštěstí policisté vyšetřují, na místo byla povolána inspekce bezpečnosti práce.

K neštěstí došlo v areálu bývalého zemědělského družstva. Dělníci tu ráno skládali materiál na nákladní automobil. Jeřáb ale zavadil o panelovou konstrukci bývalého seníku. „Z nezjištěných příčin se sesunul jeden z panelů na návěs, kolem kterého stáli pracovníci,“ uvedl policejní mluvčí Josef Aubrecht. Jeden muž zůstal zaklíněný pod panelem a na místě zemřel. Druhého dělníka se podařilo vyprostit. Lékaři mu ale museli amputovat nohu.

Podle místních obyvatel bylo jen otázkou času, kdy v areálu družstva k tragédii dojde. Bývalý seník, ve kterém se vyráběly stavební díly, totiž před pár lety vyhořel. Střecha se propadla a obvodová konstrukce měla silně narušenou statiku. „Jedná se o technickou stavbu, betonovou halu s betonovými pilíři,“ uvedl starosta Jiří Křemenák z Nečtin, pod které Březín spadá. Příčinu nehody policisté vyšetřují, případem se zabývá i inspektorát bezpečnosti práce.