Kvůli stavbě R6 jsou v Karlovarském kraji uzavírky

Karlovy Vary – Od dubna se staví poslední část rychlostní silnice R6 v Karlovarském kraji. Zatímco na západě Čech by měla na novou komunikaci vyrazit první auta za dva roky, ve Středočeském kraji je situace horší. Tam chybějí peníze a rychlostní silnice bude hotova celá nejdříve za osm let. Pokud se nenajdou potřebné finance, může to být i mnohem později.

Kvůli stavbě jsou nyní v Karlovarském kraji leckde uzavírky, občas je omezen provoz i na těch nejdůležitějších tazích. Nyní je zcela uzavřen úsek mezi Březovou a Dolním Rychnovem na Sokolovsku. Lidé dojíždějící za prací teď mají asi o tři kilometry delší cestu. Situaci ale většinou chápou. „Myslím, že se jedná o velice smysluplnou akci – a velmi potřebnou. Určitě ta stavba stojí za to, abychom chvilku vydrželi,“ uvedl starosta Březové Miroslav Bouda.

Špatná situace ale může nastat na podzim v Sokolově. Do města bude odkloněna veškerá doprava kvůli rekonstrukci mostu přes Ohři. Vedení města se navrhovaná objížďka nelíbila, jiná varianta ale není možná. Na nápor aut se nyní připravují Sokolovští a především policie. „Aby nedocházelo ke křížení dopravy, celkově v místě objížďky zvýšíme výkon a dohled nad silničním provozem,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Nová rychlostní silnice R6 by měla mít nemalé přínosy pro Karlovarský kraj. Odlehčí stávající nebezpečné silnici I/6 označovanou jakou „silnice smrti“. Zároveň se výrazně zrychlí cestování po regionu.