Na Zlínsku zasahovali hasiči u dopravních nehod

Fryšták/Buchlovice/Vsetín - Ve Zlínském kraji zasahovali před polednem profesionální hasiči u několika dopravních nehod. Krátce po jedenácté hodině se srazila dvě osobní auta ve Fryštáku-Dolní Vsi. Jedno vozidlo se po nehodě převrátilo na bok a část vozovky a křižovatky tam byla zablokovaná. Při havárii se nikdo nezranil. Hasiči převrátili auto zpět na kola a pomohli s úklidem vozovky. Další havárie se staly v kopcích u Buchlovic a ve Vsetíně-Jesenici, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

V kopcích u Buchlovic došlo k havárii malé pekárenské dodávky na hlavním silničním tahu I/50. „Řidič havaroval s dodávkou mimo vozovku, kde narazil do stromu a odrazem se dostal zpět na silnici. Dodávka se převrátila na bok a zraněný řidič zůstal uvnitř,“ uvedl Mitáček. Zraněného muže ošetřil řidič sanitního vozu zdravotní přepravy, který kolem místa havárie právě projížděl. Sám řidiče vyprostil ven, ošetřil mu zranění na hlavě a vyčkal na dojezd profesionálních záchranářů. 

Další havárie si vyžádala účast hasičů krátce po jedenácté hodině ve Vsetíně. V části Jesenice došlo k nehodě osobního auta Toyota. „Řidič při jízdě přejel do protisměru, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a vzrostlého stromu,“ doplnil Mitáček. Při havárii utrpěl řidič Toyoty zranění hrudníku a nohy. Po ošetření zdravotníky byl muž odvezen do nemocnice.