Začínají další železniční výluky v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem – Řada výluk na železnici čeká i v červnu na obyvatele Ústeckého kraje. Jedná se o omezení na jednokolejných neelektrizovaných tratích, kde bude muset být kvůli opravám kolejí zavedena náhradní autobusová doprava. Podle Petra Hinterholzingera z krajského centra osobní přepravy Českých drah se během června omezení dotknou úseků mezi Hrobem a Moldavou, mezi Rumburkem a Šluknovem, mezi Mikulášovicemi a Panským, mezi Žimem a Úpořiny, resp. Teplicemi, mezi Březnem a Hořeticemi, mezi Postoloprty a Lišanami, mezi Mlýny a Jedlovou, resp. Českou Kamenicí, mezi Šluknovem a Velkým Šenovem a mezi Rumburkem a Ebersbachem.

Dvě výluky začínají již v pondělí 1. června. Až do 15. června bude uzavřena trať mezi stanicemi Hrob a Moldava v Krušných horách na Teplicku a do 3. června i trať mezi stanicemi Rumburk a Šluknov na Děčínsku. V prvním případě se omezení dotkne čtyř spojů v pracovní dny a deseti spojů v sobotu a v neděli. Ve druhém případě jde celkem o 12 spojů.

Na Děčínsku bude 10. června neprůjezdná trať mezi stanicemi Mikulášovice dolní nádraží a Panský, autobusy nahradí 14 spojů. V úseku Žim – Úpořiny bude trať uzavřena 10. a 12. června od 8 do 12 hodin, výluka postihne osm spojů.

V noci ze 13. na 14. června a z 15. na 16. června bude mimo provoz trať mezi stanicemi Březno u Chomutova a Hořetice. Omezení se díky noční době týká pouze jednoho spoje. Od 15. do 16. června nevyjedou vlaky na trať v úseku Žim – Teplice v Čechách. Autobusy nahradí každý den šest spojů.

Od 16. do 18. června bude pro vlaky neprůjezdná trať mezi stanicemi Postoloprty a Lišany u Žatce na Lounsku. Autobusy nahradí celkem 18 spojů. O den později, tedy 19. června, zůstane neprůjezdná železniční trať mezi stanicemi Březno u Postoloprt a Postoloprty. Nahradit bude třeba šest spojů.

Ve dnech 15.–18. června čeká výluka úsek Mlýny – Jedlová, posléze od 18. do 19. června úsek Mlýny – Česká Kamenice. Omezení se týká každý den 22 spojů, v poslední den výluky 19. června pouze 14 spojů.

Na Děčínsku se lidé musejí připravit na uzavírky mezi stanicemi Šluknov a Velký Šenov od 22. do 25. a také 29. června. Autobusy nahradí šest vlakových spojů.

Děčínska se dotkne i výluka na německém území, která je plánována na 27. a 28. června. Na trati Rumburk – Ebersbach a zpět bude v tyto dny platit výlukový jízdní řád, některé spoje pojedou dříve. „Cestující budeme informovat pomocí vývěsek, vyrozumíme i obecní úřady,“ uvedl Hinterholzinger.