Oprava uzavře pražský Libeňský most, tramvaje čeká výluka

Praha - Pražský Libeňský most čeká větší oprava, a proto se dnes v osm hodin večer uzavře pro tramvaje. Podle mluvčího dopravního podniku Ondřeje Pečeného při opravě budou zpevněny některé pilíře a kompletně zrekonstruována tramvajová trať. Oprava, která potrvá do 23. srpna, částečně omezí i automobily. Pražský dopravní podnik v úseku mezi Dělnickou a Palmovkou nezavede náhradní autobusovou dopravu. V úseku Spojovací – Chmelnice – Ohrada – Palmovka pojede zvláštní tramvajová linka číslo 31.

Most je ve velmi špatném technickém stavu

Od poškození velkou vodou v roce 2002 čeká na opravu. Kvůli tomu nyní nesmí na most vjíždět nízkopodlažní tramvaje, které jsou těžší než běžné tramvaje, a ostatní tramvajové vozy mohou jezdit jen sníženou rychlostí.

Oprava mostu omezí tramvaje

Výluka omezí provoz tramvají číslo 1, 3, 12, 14, 15, 25 a 54, některé z nich se budou v zastávce Dělnická proměňovat z jedné linky v jinou.

Linka číslo 1 bude ve směru od Petřin zkrácena do zastávky Dělnická, odkud bude pokračovat jako spoj číslo 14 na Sídliště Barrandov. Linka 14 ve směru z Barrandova bude ze zastávky Výstaviště odkloněna přes Ortenovo náměstí do zastávky Dělnická, odkud bude pokračovat jako linka 1 směrem na Petřiny.

Stejné to bude i u spojů 12 a 25. Tramvaj číslo 12 ve směru z barrandovského sídliště bude zkrácena do zastávky Dělnická, odkud bude pokračovat jako tramvaj číslo 25 směrem na Špejchar. Naopak linka 25 zase ve směru od Špejcharu se v zastávce Dělnická změní na spoj 12 pro směr na Barrandov.

Linka 3 bude v úseku Bílá labuť - Palmovka odkloněna přes zastávky Florenc, Křižíkova a Invalidovna. Linky 15 a 54 budou jezdit přes Vltavskou, Florenc, Křižíkovu a Invalidovnu. Zaveden bude také zvláštní spoj číslo 31, který pojede přes Spojovací - Chmelnici - Ohradu a Palmovku.

Další informace k plánované tramvajové výluce najdou cestující i na internetových stránkách pražského dopravního podniku.

Na mostě bude pracovat i Technická správa komunikací hlavního města

Kromě dopravního podniku se na most chystá také Technická správa komunikací hlavního města (TSK), která plánuje zpevnit betonem tři pilíře.

Hlavní město slibuje, že most brzy kompletně zrekonstruuje. Podle TSK je pravděpodobné, že most bude stržen a nahrazen novou, o pět metrů širší stavbou. Město tedy nejprve opraví současný Libeňský most a pak jej strhne. Podle mluvčího TSK Tomáše Mrázka ale není plánovaná oprava zbytečná, protože dosud není jasné, kdy se s celkovou opravou začne.

Vydáno pod