Neznámý útočník pobodal ve Střelicích tři lidi, jeden zemřel

Střelice - Ve Střelicích u Brna v neděli zatím neznámý pachatel pobodal skupinu lidí - rodinu čekající na zastávce. Jedenačtyřicetiletý muž zemřel, jeho ženu a švagra útočník zranil. Podle informací svědků celé události by mohl být pachatelem cyklista, který prostorem zastávky vedl jízdní kolo a byl opilý. Zastavil se prý u lidí na zastávce a po slovní potyčce zaútočil. Podle jiné vyšetřovací verze se ale členové rodiny pobodali mezi sebou. Kriminalisté v noci vyslechli některé svědky a hledají další.

Pobodanému muži poskytli pomoc kolemjdoucí, ale bezvýsledně. Muž měl rány v hrudníku a břiše. „Stav pobodaného byl opravdu neslučitelný se životem. Druhý muž utrpěl taktéž bodná poranění hrudníku, byl ale při vědomí,“ popsala situaci Barbora Zuchová z jihomoravské záchranné služby. Pobodaná 42letá žena zůstává v nemocnici, 36letý muž ale i přes varování lékařů opustil na revers nemocnici a zmizel neznámo kam.

Podle policie bylo v době útoku na zastávce devět lidí. Totožnost sedmi z nich včetně dvou dětí kriminalisté znají, část jich už také vyslechli. Na zastávce se pohybovala i asi šedesátiletá žena a padesátiletý prošedivělý muž. Jejich totožnost zatím není známa. Žena měla na sobě světlou sukni a světlý plášt. Bezprostředně po události odjela autobusem č. 404 do Brna. Údajně by měla mít v obci Střelice sestru. Muž prý vedl kolo s nosičem umístěným nad zadním kolem, oblečen byl do khaki kalhot s postranními kapsami, červeného trička a modré džínové bundy. Právě tito svědci by podle vyšetřovatelů mohli vnést do případu více světla.

Reportáž Ivy Gambové (zdroj: ČT24)

Další vyšetřovací verze hovoří ale o něčem jiném - nožem zaútočil někdo z rodiny, která se prý krátce před útokem ostře pohádala. „Dva chlapy už jsem tady měla ráno, dali si pivo, panáky, pak přišli znovu, pak přišly paní s děcky, seděli tady na lavičce, co bylo poslední, tak vlastně vím, že došel, poprosil o pivo a panáka, že tam byla nějaká roztržka. Vyšel ven a ještě se tady slovně nějak štengrovali a pak odešli,“ uvedla jedna svědkyně.

Policisté vyzývají další svědky, případně kohokoli, kdo si v neděli mezi 18:20 až 18:35 na autobusové zastávce v ulici Antonína Smutného čehokoli všiml, aby se policii ozvali.