Auto kurýrní služby PPL přepadl v Jablonci lupič s paralyzérem

Jablonec n.N. – Mladý muž přepadl krátce po poledni v Jablonci nad Nisou auto kurýrní služby PPL. Řidiče zřejmě zneškodnil paralyzérem, záchranná služba ho převezla na vyšetření do nemocnice. Policie hledá svědky přepadení, kteří by pomohli pomoci s dopadením pachatele, ozvat se mají na linku 158.

Muž byl podle policistů asi 185 centimetrů vysoký, ve věku 25 až 30 let, který mluvil česky. Na sobě měl bílou mikinu s kapucí, bílou kšiltovku, brýle s bílými obroučkami, zelené khaki kalhoty a bílé sportovní boty. „Kapuci měl v době spáchání činu přetaženou na kšiltovce na hlavě,“ uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Přepadení řidiče této kurýrní služby není ojedinělé. V listopadu 2008 v Říčanech u Prahy dva muži přepadli vůz PPL a řidiče zastřelili. Z auta tehdy sebrali tržbu přes 176 tisíc korun a DVD rekordér v ceně 6000 korun, auto s tělem oběti pak převezli k obci Nupaky u Prahy a zapálili. Za loupežné přepadení a vraždu jim vyměřil v únoru Vrchní soud v Praze výjimečné tresty. Miroslav Battya dostal za vraždu 21 let a Tomáš Němeček 16 let vězení.

Před měsícem zase dva maskovaní lupiči přepadli pobočku kurýrní služby PPL na okraji Prahy, z firmy si odnesli přes tři miliony korun. Jeden ze zlodějů byl při přepadení vyzbrojen samopalem, druhý pistolí. Počátkem března přepadli lupiči jinou pobočku firmy v Úhříněvsi. Tam si lupiči počkali na posádku opancéřovaného vozu bezpečnostní agentury. Přepadení jim ale nevyšlo, pracovníci se zavřeli ve voze a z místa odjeli.