Policie obvinila muže, který měl shodit ze zdi u metronomu jiného mladíka

Praha – Policisté dnes obvinili dvacetiletého muže, který měl v polovině května shodit ze zítky u metronomu v Letenských sadech jiného mladíka. Oba se zřejmě pohádali kvůli fotbalu, mladík při pádu utrpěl vážná poranění a dosud leží v nemocnici. Obviněnému tak hrozí za těžké ublížení na zdraví tři až deset let vězení.

Incident se odehrál 16. května kolem třetí hodiny ráno. „Ze svědeckých výpovědí čtyř svědků je zřejmé, že obviněný muž si nejprve povídal s poškozeným o fotbalu, ale poté, co se nepohodli, ho začal slovně napadat. Poté do něho měl oběma rukama strčit a způsobit mu tak pád ze zídky, kde seděl. Pádem z deseti metrů na dlážděný povrch mu způsobil těžká zranění,“ uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.   

Muž je stíhán na svobodě. „Obvinění jsme mu dokonce sdělili v jeho domácím prostředí, protože je v pracovní neschopnosti. Už jsme nechtěli otálet,“ vysvětlovala Ježková.   

U metronomu se několik dní poté stalo ještě jedno neštěstí. Pád z několika metrů tehdy nepřežil mladý Slovák, spekulovalo se, že spáchal sebevraždu. Ještě před příjezdem záchranářů ale k bezvládnému tělu přišel člověk, který nejenže nepřivolal pomoc, ale ještě mrtvému vykradl peněženku. Celý incident zachytily bezpečnostní kamery. Policie nedávno podezřelého muže dopadla a obvinila z krádeže.