Srážka motocyklu s autem si vyžádala čtyři zraněné

Čeladná (Frýdecko-Místecko) - Hasiči zasahovali ve čtvrtek krátce po poledni v Čeladné na Frýdecko-Místecku u vážné dopravní nehody motocyklu Yamaha a staršího osobního automobilu Volkswagen Golf. Havárie si vyžádala těžká zranění obou řidičů. Ukrajinského řidiče z Golfu museli hasiči dokonce vyprostit. Dva jeho spolujezdci se zranili lehce a byli mimo ohrožení života.

„Nejvážnější byl stav jedenadvacetiletého motocyklisty, který ihned po střetu zůstal ležet v bezvědomí. Vzhledem k nedostatečnému dýchání bylo nutné zajistit jeho dýchací cesty a připojit muže k umělé plicní ventilaci. Pacient utrpěl mnohočetná poranění a nalézal se v přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Po ošetření na místě nehody byl v kritickém stavu letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Řidič osobního automobilu ve věku třiatřiceti let zůstal zaklíněn a o jeho vyproštění se postarali hasiči. „Utrpěl vážné poranění dolní končetiny a po prvotním ošetření jej záchranáři předali do péče úrazové ambulance nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil Humpl. Další dva cestující z Golfu, muži ve věku 24 a 48 let, utrpěli lehká zranění obličeje a byli mimo ohrožení života.

Okolnosti nehody vyšetřuje dále policie.