Výbuch v areálu uhelné společnosti na Karlovarsku zabil člověka

Vřesová - Jednoho mrtvého muže a tři zraněné si vyžádal noční požár v areálu palivového kombinátu Sokolovské uhelné ve Vřesové na Sokolovsku. V areálu vybouchl a následně začal hořet generátor. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů, kterým se požár podařilo zlikvidovat asi za hodinu. Přesnou příčinu požáru zjišťuje havarijní komise.

K výbuchu došlo krátce po jedenácté večer. Zranění 56letého muže byla neslučitelná se životem, zemřel na místě. Další dva lidé se nadýchali kouře a třetí měl popáleniny na předloktí. Byli převezeni do sokolovské nemocnice, jejich stav je dobrý, už jsou propuštěni do domácího ošetřování.

I když vážnější havárie nejsou v palivovém kombinátu ve Vřesové časté, občas k nim dochází. Naposledy 4. července letošního roku unikl čpavek z cisterny. Asi 19 tun uniklé chemikálie se ale podařilo zadržet v jímkách kombinátu a nikdo nebyl při havárii zraněn. V roce 2007 ve Vřesové vybuchl a následně unikl asi kubík čpavku. Tehdy byli dva lidé vážně zraněni. S popáleninami byli převezeni do nemocnice.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)