Převrácený kamion blokoval dálnici D1 u Jihlavy

Jihlava - Převrácený kamion zastavil přibližně na půl hodiny provoz na 124. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Při nehodě se lehce zranil řidič kamionu, kterého záchranáři ošetřili na místě. Provoz v pravém jízdním pruhu byl obnoven kolem poledne, informovalo o tom Národní dopravní informační centrum. Před jednou hodinou tam byla dálnice průjezdná už bez omezení.

Nehoda se podle Václava Jakeše z odtahové služby stala ráno kolem páté hodiny. „Kamion narazil do středových svoditel a převrátil se na bok,“ popsal Jakeš. Doprava byla svedena do jednoho jízdního pruhu, překládání nákladu probíhalo za provozu. Kvůli vyproštění a převrácení kamionu zpět na kola byla dálnice přibližně na půl hodiny uzavřena.

Na dálnici se vytvořila několikakilometrová kolona. Na 123. kilometru ve směru na Brno se navíc srazilo nákladní a osobní auto. Tři lidé byli lehce zraněni a skončili v jihlavské nemocnici. Policisté odkláněli dopravu na 119. kilometru přes Velký Beranov. Příčiny nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.