Neznámý pachatel pobodal ve Frýdku-Místku 25letou ženu

Frýdek-Místek - Pětadvacetiletou ženu pobodal v úterý u frýdecko-místeckého nádraží neznámý muž. Podle policie ji napadl kolem 18:30 a zasadil jí nožem čtyři rány do zad. Vážně zraněná žena skončila v nemocnici. Podle policie jde o velmi nebezpečného pachatele, který by mohl podobný útok zopakovat. Proto policie prosí svědky události o spolupráci. Oznámil to mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Mladý muž, který se choval vůči cestujícím vulgárně, si ženu údajně vyhlédl na nádraží. Průmyslové kamery zaznamenaly, jak se za ní otáčí a oslovuje ji, žena však nereagovala a pokračovala v chůzi. Za několik minut ji svědci našli nedaleko nádraží u tamní banky zraněnou. V oblasti ledvin měla čtyři bodnořezné rány. „Svědci popsali, že muž, který ženu takto napadl, po ní ještě velmi vulgárně pokřikoval a vyhrožoval dalším útokem,“ uvedl mluvčí.

Hledaný muž je podle policie asi třicátník s krátkými černými vlasy, štíhlý a vysoký asi 185 až 190 centimetrů. Na sobě měl hnědou bundu a zřejmě modré rifle. „Jde o velmi nebezpečného impulsivního pachatele, u něhož hrozí, že by mohl podobný útok zopakovat. Po dopadení bude obviněn ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví,“ dodal Žurovec. Podle něho mu hrozí až deset let vězení, trestný čin může být kvalifikován ještě přísněji. Kriminalisté, kteří pátrají hlavně po totožnosti pachatele, žádají všechny svědky útoku, aby se jim ozvali na linku 158.