Zuřivý řidič napadl chodce – dotkl se auta

Karlovy Vary – Neznámý asi třicetiletý řidič napadl v Karlových Varech chodce, kterému měl dát podle policie přednost. Důvodem zřejmě bylo, že se chodec, který byl na přechodu, dotkl projíždějícího vozu, před kterým musel uskočit. Třiašedesátiletého muže se zuřivec opovážil bít jenom do chvíle, kdy se začali sbíhat lidé, aby chodci pomohli. Potom řidič utekl do auta a ujel. Policie po něm pátrá.

K útoku došlo v úterý kolem 14:40 na přechodu v ulici 1. máje před prodejnou Zverimex. Zatímco chodec přecházel po přechodu, přijelo tmavé auto, jehož řidič zřejmě nerespektoval pravidla a před přechodem nezastavil. Chodec stihl před vozidlem uskočit, přitom se o ně ale otřel rukou. Teprve potom auto zastavilo, řidič ale místo starosti o chodcovo zdraví staršího muže napadl. Poranil mu obličej a způsobil šok, chodec musel být ošetřen v nemocnici.

Asi třicetiletý řidič byl štíhlý, vysoký asi 190 centimetrů. Měl krátké vlasy a byl oblečen do svetru tmavé barvy a černých kalhot. Řídil černý vůz typu BMW X6 s pražskou registrační značkou. Policisté žádají lidi, kteří napadenému pomohli, ale i další případné svědky, aby volali na čísla 974 366 460, 974 366 268 případně na mobil 728 864 846.