Golfové hřiště trápí Karlovy Vary

Karlovy Vary - Prodej golfového hřiště v Karlových Varech po letech vyvolává další spory. Zástupci Golf Resortu údajně žádají, aby část kupní ceny mohli splácet o pět let déle, než kolik stanoví původní dohoda. Radní to ale odmítají. Zástupci golfové společnosti ale oponují tím, že pouze chtějí vyhovět novým pravidlům Evropské unie. „Bylo to krásné hřiště z hlediska historického, ale naprosto nepoužitelné pro současnou dobu,“ vysvětluje Vlastimil Argman, předseda představenstva Golf Resortu.

A pokračuje: „Město ve smlouvě napsalo: Buď nám zaplatíte do deseti let dvacet milionů, anebo můžete započítat investice za opravy do majetku, který se týká kupní smlouvy.“

Michaela Koukalová, mluvčí magistrátu to potvrzuje: „Kupující a prodávající se dohodli na tom, že kupní cena může být snížena o prostředky vložené do opravy a do technického zhodnocení areálu.“

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Investované peníze tak účetně patří městu. To ale nesmí překročit limit stanovený Evropskou unií v rámci tzv. veřejné podpory. Proto žádá Golf Resort o prodloužení termínu, aby neporušil evropskou legislativu. O žádosti budou zastupitelé města jednat zřejmě v polovině příštího měsíce.

Už prodej golfového hřiště v roce 2004 vyvolal bouři mezi zastupiteli. Nově zvolený náměstek primátora Jiří Kotek (ALTERNATIVA) chce případ společnosti Golf Resort znovu otevřít.

Podle náměstka nebyl obchod uzavřený obvyklým způsobem. Případ má být proto přezkoumán nezávislou právní kanceláří. „Koupil podle nás velmi nevýhodně pro město golfový areál v Olšových Vratech. Kritizovali jsme to vždy,“ říká náměstek primátora.