Mlha zkomplikovala dopravu na Táborsku, řidiči často bourali

Tábor - Ranní námraza a mlha zkomplikovala dopravu na Táborsku. Bezpečně sjízdné byly jen silnice prvních tříd a dálniční úseky, které silničáři preventivně solili už včera večer. Většina nehod se stala právě tam, kde se chemický posyp používat nemůže. Během dvou hodin havarovali řidiči hned na osmi místech.

Na staré výpadové silnici z Tábora na Prahu mezi obcemi Náchod a Košín dnes ráno havarovalo pět aut. Tři lidé se zranili. Právě tady silničáři solit kvůli vodní nádrži Jordán nemohou. Vozovka byla v obou směrech uzavřena přes dvě a půl hodiny a policisté odkláněli dopravu na dálniční úsek.

Na silnici mezi Náchodem a Košínem se nejprve srazily dva automobily. O několik desítek minut později se stala na stejné komunikaci další nehoda. Havarovaly při ní tři automobily. Nehody pravděpodobně způsobilo náledí, které ráno pokrývalo většinu komunikací na Táborsku, uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Podle lékaře táborské záchranné služby Milana Kratochvíla musela sanitka převézt patnáctiletého mladíka s vážným poraněním hlavy a oka do českobudějovické nemocnice.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

K dalším třem nehodám došlo mezi sedmou a devátou hodinou ráno přímo v Táboře, k jedné v Bechyni, v Sudoměřicích u Bechyně a v Plané nad Lužnicí. Celkem byli čtyři lidé zraněni.

Až po deváté hodině ráno už začala stoupat teplota a námraza tak postupně mizela. Na mnoha silnicích celé dopoledne snižovala viditelnost mlha.