Řidič s přeplněným autem ujížděl policii

Broumov (Náchodsko) – Neobvyklou zkušenost získali policisté na Broumovsku. Pokusili se zastavit řidiče Škody Forman, který v pětimístném automobilu vezl dalších sedm lidí. Fakt, že je jeho auto přetížené, však muži nezabránil v pokusu policejní hlídce ujet. Když to nedokázal, dal se ještě na útěk. Policisté ho nakonec chytili. Nyní třiadvacetiletému muži hrozí až osmileté vězení.

Mladík měl řadu důvodů, proč policejní hlídce začal ujíždět – ukázalo se, že nemá řidičský průkaz a především si auto samotné „vypůjčil“ o den dříve bez vědomí majitele. Samotné auto bylo k přepravě sedmi lidí svérázně upraveno. Zadní sedačky byly zcela vyjmuty a lidé včetně pěti dětí seděli na podlaze.

Svojí dobrodružnou jízdou si ale muž ještě více přitížil. „Místo zastavení zvýšil rychlost vozidla a na úzkých silničkách ve vysoké rychlosti ohrožoval všechny okolo. Při předjíždění vozy před sebou téměř vytlačoval ze silnice a v obci ujížděl rychlostí přes 110 kilometrů v hodině,“ popsala honičku policejní mluvčí Eva Prachařová. Když se ukázalo, že přetížený forman silnějšímu policejnímu vozu neujede, řidič zastavil a dal se na útěk. Policisté ho ale záhy chytili.

Podezírají ho ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a neoprávněného užívání cizí věci. Potrestán tak může být až osmi lety vězení.