Za výrobu pervitinu je ve vazbě 8 lidí včetně zastupitele

Praha - Státní zástupce vzal do vazby osm z 12 obviněných kvůli podílu na výrobě drog. Podle Mladé fronty Dnes je mezi nimi i sociálnědemokratický zastupitel Prahy 9 Petr Müller. Strana mu pozastavila členství, vyloučila ho z klubu zastupitelů a vyzvala k odchodu z ČSSD. Členové gangu tři roky vyráběli a prodávali pervitin, někteří z nich k tomu také kradli auta. Hrozí jim až deset let vězení.

„V případě, že se Petr Müller nevzdá sám členství v sociální demokracii, ČSSD v Praze 9 bezprostředně zahájí všechny kroky ke zrušení jeho členství v ČSSD v souladu se stanovami strany,“ uvedlo ve středu vedení sociální demokracie.

Policie v pondělí zadržela na několika místech Prahy a Středočeského kraje 18 lidí, z toho 12 obvinila kvůli neoprávněnému nakládání s psychotropními látkami a jedy. Mezi obviněnými byl i Müller. Šest zadržených, kteří nebyli obviněni, se právě nacházelo v bytech lidí, které policisté zatýkali. Posléze ale vyšlo najevo, že na dva z nich bylo vyhlášeno celostátní pátrání a jednoho hledá i Interpol.

Vydáno pod