Svatojánská slavnost ochromí dopravu v centru Prahy

Praha – Část pražského centra bude dnes večer uzavřena pro automobily i pro městskou hromadnou dopravu. Svatojánská slavnost vyvrcholí procesím z pražské katedrály na Karlův most a následným ohňostrojem. Od 19 do 23 hodin bude uzavřen Mánesův most, po 19. hodině, kdy Malou Stranou projde průvod, bude asi na půl hodiny uzavřena Karmelitská mezi Malostranským náměstím a Tržištěm.

Na Mánesův most, který spojuje Klárov a Palachovo náměstí, nebudou večer vjíždět auta, ale ani tramvaje. Pravidelně tudy jezdí linka 18, která bude odkloněna mezi Národním divadlem a Malostranskou přes Újezd a Malostranské náměstí.

Řidiči aut, kteří se budou chtít večer dostat z Klárova na náměstí Jana Palacha, budou muset pokračovat po levém nábřeží Edvarda Beneše na Čechův most, odtud dojet přes Dvořákovo nábřeží do ulic Na Rejdišti a 17. listopadu. V opačném směru řidiči pojedou přes ulici 17. listopadu, náměstí Curieových, Čechův most a nábřeží Edvarda Beneše.

Program slavností, které připomenou Jana Nepomuckého, začal už v pátek. Před večerním vrcholem v podobě mše, procesí a ohňostroje se Pražané mohou těšit ještě na spanilou plavbu historických lodí po Vltavě.