ČSSD ztrácí senátory, Rippelová bude kandidovat za Zemanovce

Praha - Dva ze stávajících senátorů ČSSD budou v nadcházejících krajských volbách usilovat o zvolení za konkurenční politické strany. Deníku Právo sociální demokracie potvrdila, že senátorka Jiřina Rippelová bude na podzim na kandidátce Zemanovců. Další z členů horní komory - Miroslav Krejča - vystoupil z ČSSD už na podzim a teď přijal pozici lídra kandidátky SNK-ED.

Rippelová své rozhodnutí potvrdila v dopise, který zaslala vedení plzeňské krajské ČSSD. „Dostali jsme dopis, ve kterém vysvětluje své pohnutky a důvody,“ sdělil Právu šéf organizace a plzeňský hejtman Milan Chovanec. Rippelová si je prý vědoma, že kandidatura za jinou stranu je spojena s odchodem z ČSSD.

Rippelové letos na podzim končí mandát. ČSSD jí ale neumožnila post obhajovat, místo toho vysílá do voleb poslance Jana Látku, který uspěl na stranické nominační konferenci, píší Novinky.cz.

Bohuslava Sobotku počínání Rippelové zklamalo. „Myslím, že zbytečně hodila za hlavu patnáct let práce v ČSSD,“ uvedl.

Miloš Zeman
Zdroj: ČT24

Ze sociálnědemokratických řad navíc vystoupil loni na podzim i senátor Miroslav Krajča. Ten již jako bezpartijní přijal pozici lídra kandidátky pro podzimní krajské volby v jižních Čechách za SNK-ED a Stranu soukromníků ČR. „V souvislosti s krajskými volbami jsem přijal kandidaturu,“ sdělil Právu.