Dívka z Tanvaldu si přepadení Romy vymyslela

Tanvald - Patnáctiletou dívku z Tanvaldu na Jablonecku v dubnu Romové nepřepadli. Kriminalisté zjistili, že si loupež děvče vymyslelo, a případ odložili. Přepadení se mělo stát v úterý 24. dubna ráno.

Jablonecký deník tehdy uvedl, že na dívku zaútočili tři mladíci, jeden ji shodil ze srázu dolů do parku, kde stáli další dva. Ti jí řekli, aby jim dala peníze a mobil, nebo že dostane ránu boxerem, citoval deník zdroj blízký policii. Když dívka řekla, že peníze ani mobilní telefon nemá, reagoval na to jeden z útočníků tvrdým úderem do dívčina břicha. Dívka tvrdila, že se jí pak podařilo útočníkům vytrhnout a vyběhla na hlavní silnici, kde se dovolala pomoci. Byla odvezena do nemocnice.

Podobný případ v dubnu vyšetřovali i liberečtí policisté. Patnáctiletá dívka policistům původně řekla, že ji v ulici Na Bídě ráno 19. dubna obstoupili tři neznámí muži a chtěli po ní peníze nebo jídlo. Když jim nic nedala, zatáhli ji k jednomu z panelových domů a prohledali ji. Pak ji chytili a pořezali žiletkou po celém těle a utekli. Policisté ale zjistili, že dívka lže, loupež si vymyslela a pořezala se sama. Zoufalým činem pouze reagovala na špatnou situaci ve své rodině.