Koudelková jde do vězení, přes Toflův gang chtěla podplatit policii

Brno - Brněnský krajský soud poslal v odvolacím řízení na rok do vězení podnikatelku Věru Koudelkovou. Podle obžaloby přes takzvaný Toflův gang chtěla uplácet pracovníky jihomoravské hospodářské kriminálky a dosáhnout toho, aby se vyhnula trestnímu stíhání v kauzách, které byly údajně vymyšlené.

Koudelková podle spisu zaplatila v roce 2009 Miloši Almásymu, který byl jednou z vůdčích postav Toflova gangu, celkem 270 tisíc korun. Podnikatelce bylo řečeno, že peníze dostanou dva pracovníci jihomoravské hospodářské kriminálky. To se ale nestalo. Hotovost si podle spisu ponechal Almásy.

Soud zpřísnil původní prospěšné práce

Policisté měli nejprve jednu z kauz, v níž byla obviněnou, ovlivnit v její prospěch. Vše mělo skončit zrušením obvinění. Následně měli pomoci podnikatelce v dalším případu tak, aby trestní oznámení, které podala, nebylo vyhodnoceno jako nedůvodné.

Podnikatelka Věra Koudelková
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Podnikatelka dostala před časem za podplácení u Městského soudu v Brně 300 hodin obecně prospěšných prací. Žaloba se proti tomu odvolala a Krajský soud v Brně verdikt zpřísnil. „Jen jsem se chtěla domoci svých práv a teď tady sama čelím trestnímu oznámení,“ řekla soudu se slzami v očích. Verdikt je pravomocný. Může se ale ještě obrátit na Nejvyšší soud.

Expolicisté Miloš Almásy a Roman Velecký, který se na podvedení Koudelkové podle obžaloby také podílel, dostali počátkem letošního roku podmínky. Nyní stojí před soudem jako členové Toflova gangu. Tvořili jej zejména jihomoravští policisté.

Státní zastupitelství tvrdí, že vydírali podnikatele. Nejprve si vymysleli křivé obvinění, zahájili jejich stíhání a pak za úplatky nabízeli, že bude staženo. Na tom měli vydělat miliony korun. Proces v této kauze se také koná u brněnského krajského soudu.