Lidé se rozloučili se dvěma dívkami, které zahynuly při rallye

Lopeník – Šest dní uplynulo od tragédie při závodu rallye v Lopeníku na Slovácku, pod koly závodního vozu v sobotu zahynuly čtyři mladé dívky. Na místě stále hoří přehršel smutečních svíček, smuteční údobí symbolizoval pohřeb dvou zesnulých dívek. Policie s vyšetřováním nešťastné události pokročila.

„Už jsme viděli několik záznamů, jak ze závodních aut, tak od diváků. Máme i řadu svědeckých výpovědí,“ uvedla policejní mluvčí Jana Macalíková. Podle informací ČT stály dívky v osudný okamžik v zakázané zóně. Měl je tam pustit jeden z pořadatelů - přítel jedné z obětí. Policejní mluvčí ale zůstává s komentářem výroků zdrženlivá. „Nechceme se dopustit chyby nebo křivého obvinění,“ vysvětlila.

Dnes se v nivnickém chrámu rozloučili s dvacetiletou Natálií a osmnáctiletou Karolínou. Stovky lidí zaplnily místní kostel i prostor před ním. Poslední rozloučení se dvěma dalšími dívkami je připraveno na sobotu v kostele v Březové. Obce na Slovácku se společně s neziskovou organizací ADRA snaží pomoci postiženým rodinám. Sešly se už desítky tisíc korun.

Reportáž Gabriely Sluštíkové (zdroj: ČT24)
Tragická nehoda při RallyShow
Zdroj: ISIFA/VLP/HZS Zlínského kraje