Krejčíř: Bývalá podřízená neunesla konec vztahu, tak si vymyslela korupci

Brno - Bývalý tajemník znojemské radnice Vladimír Krejčíř, který stojí před brněnským krajským soudem kvůli obžalobě z korupce, označuje kauzu za vymyšlenou, podle jeho slov za ní stojí jeho někdejší podřízená Renata Horáková. Ta prý neunesla konec jejich vztahu, nechtěla přijít o místo na úřadě a chtěla se dostat do politiky. Právě Horáková na celou záležitost upozornila. Krejčíř trvá na své nevině.

„Myslím, že byla použita k útoku na vedení radnice a tuto roli přijala ráda,“ vypověděl Krejčíř podle soudního spisu na policii. Jeho výpověď je v něm na zhruba 60 stranách, které začala dnes ráno číst předsedkyně trestního senátu Halina Černá. Na spis z výslechu na policii dnes odkázal Krejčíř s tím, že na svém tehdejším vyjádření trvá.

Z dokumentů vyplývá, že Horáková pracovala jako vedoucí majetkového odboru radnice. Krejčíř tvrdí, že usilovala „o jeho mimopracovní přízeň“ s tím, že „jejím svodům krátkodobě podlehl, čeho později hluboce litoval“. Vztah skončil, a protože prý nebyla odborně dost na výši, byla městskou radou na Krejčířův návrh odvolána. Nabídl jí ale vedení sociálního odboru.

Po odvolání se jejich vztahy zhoršily, prý ze msty, protože si údajně byla vědoma, že si finančně pohorší, a chtěla se dostat do politiky, aby ovládla radnici. Krejčíř popisuje Horákovou jako sebevědomou ženu stavějící se do role „té spravedlivé“.

Vladimír Krejčíř
Zdroj: ČT24

Od počátku roku 2009 až do září 2010 si Krejčíř podle spisu přišel na úplatcích na asi 1,9 milionu korun. Hrozí mu až 12 let vězení za to, že přijímal finanční dary a nechal si od firem zvelebovat svoji chalupu v Litostrově na Brněnsku. Za to jim pomáhal při přidělování lukrativních městských zakázek, což odmítá.

Horáková už na radnici nepracuje. Za to, že upozornila na údajně podezřelý způsob řízení radnice, dostala před rokem od Nadačního fondu proti korupci cenu a 300 tisíc korun. Nyní je jihomoravskou manažerkou politického hnutí ANO 2011, které založil podnikatel Andrej Babiš.