Kočkova přítelkyně žádá po Ďuričkovi 10 milionů

Praha – Městský soud v Praze odložil po necelé půlhodině projednávání žaloby ve sporu pozůstalých po zavražděném Václavu Kočkovi mladším, kterého v roce 2008 zastřelil hoteliér Bohumír Ďuričko. U soudu vypovídala i Kočkova exmanželka kvůli vztahu zastřeleného muže ke své někdejší přítelkyni Markétě Palečkové, která po vrahovi požaduje desetimilionové odškodnění pro sebe a své dvě děti. Další stání proběhne na konci května.

Soudkyně Dagmar Stamidisová dosud řešila, zda má Palečková vůbec nárok na jakékoli odškodnění. Na základě výpovědí svědků pak dospěla k názoru, že má na žalobu právo. „Musím konstatovat, že zavražděný vedl dvě domácnosti,“ prohlásila. I Kočkova exmanželka totiž uvedla, že její manžel nežil pouze s ní.

Ďuričkův advokát Michal Šalomoun považuje žalobu Palečkové za nesmysl. „Nezůstali úplně neodškodněni, dostali 240 tisíc. Nikdo z příbuzných nedostal více. Zdá se absurdní, aby soud nad rámec těchto 240 tisíc přiznával jakékoli další odškodnění,“ prohlásil právní zástupce.

Polovinu z žalované částky žádá Kočkova bývalá družka pro jejich společného syna, tři miliony pro sebe a dva miliony pro své další dítě, které s nimi žilo. Podle ní výše odpovídá brutálnosti zásahu a majetkovým poměrům Ďurička.

Soud odročil žalobu Kočkovy přítelkyně na Ďurička (zdroj: ČT24)

Podnikatel již dříve u soudu uvedl, že je ve velmi špatné finanční situaci, neboť po společnostech, které vlastnil, mu zbyl dvacetimilionový dluh, zároveň platí výživné a posílá peníze nemohoucím rodičům. Palečková naopak v žalobě tvrdí, že by se nižší částka Ďurička nijak nedotkla, a proto by „nemohlo být dosaženo účelu satisfakce“.