Policie dopadla muže podezřelého z přípravy vraždy

Děčín - Policie dopadla na Děčínsku hledaného Jindřicha Jetmara. Na pomezí Národního parku České Švýcarsko ho ozbrojená jednotka hledala měsíc a půl a varovala před ním i místní obyvatele. Jetmar je podezřelý z přípravy vraždy a vykrádání chalup, když ho v jedné z nich přistihli strážci parku, vypálil po nich z pistole. Při zadržení už podle policistů nestřílel.

„Hledaného muže se podařilo zadržet v pátek večer za pomoci zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky při pátrací akci v okolí obcí Janov a Růžová na Děčínsku,“ uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Policisté obklíčili dva objekty a v jednom z nich našli hledaného sedmačtyřicetiletého Jetmara. „V současné době je v cele předběžného zadržení,“ doplnila policejní mluvčí.

Hledaný Jindřich Jetmar
Zdroj: ČT24/ČTK

Jetmar je podezřelý z rozsáhlých vloupání a z přípravy vraždy - podle nepotvrzených informací se chystal zabít svého psychiatra, u nějž se léčil se schizofrenií.

Muž se pohyboval hlavně na Děčínsku, v terénu, kde se velmi dobře vyzná. Policie v prvních dnech nasadila kolem 50 lidí včetně příslušníků pořádkové jednotky. Hledaný muž byl podle policistů těžkým soupeřem - je to zkušený tramp, horolezec a byl v armádě, takže využívá i znalosti z ní a umí v náročných podmínkách přežít.